Een geschikte binnenlocatie kiezen

Trouwfotografie UtrechtIn Nederland is het weer helaas niet zo voorspelbaar. Voor de bruidsreportage is het dus belangrijk om naast een mooie buitenlocatie ook een geschikte binnenlocatie achter de hand te hebben.


Het allerbelangrijkste ingrediënt voor de trouwfotograaf is licht en dan met name daglicht. Daglicht geeft natuurgetrouwe kleuren en een mooie dieptewerking, omdat het licht van één kant komt. Zoals op deze trouwfoto, gemaakt in de kloostertuin in Utrecht op een koude regenachtige middag in november.


Kunstlicht zoals TL of spaarlampen geven een geel-groenig licht af, wat weerkaatst op de trouwjurk en waardoor de kleuren in de ruimte minder fris ogen. Kijk dus of er bij een binnenlocatie voldoende daglicht door de ramen valt, dan kunnen alle lampen uit en heeft u het mooiste plaatje.


Fotografie van details

Trouwfotografie tot in het kleinste detailNatuurlijk wil je een mooie detailfoto van de trouwringen, maar misschien zijn er nog andere details waar je een foto van wilt hebben. Denk aan de trouwjurk, je bruidsschoenen of andere accessoires met een bijzondere betekenis.


Ik maak graag foto's van details en zoek naar een krachtig beeld met de juiste sfeer en gevoel. De ervaring leert dat er voor dit soort detailfoto’s alleen tijd is tijdens het opmaken van de bruid. Zodra de bruidegom arriveert gaat alles in een sneltreinvaart en voor je het weet zit de trouwring al om je vinger.


Bedenk dus van tevoren van welke accessoires je een foto wilt hebben en leg dit vast klaar. Zorg dat je weet waar de trouwringen zijn en dat de ceremoniemeester die niet alvast heeft ingepakt. Let ook even op de achtergrond: wil je een mooie foto van de trouwjurk, hang deze dan op een mooie plek en aan een mooi haakje.


Trouwfotografie met kinderen

Trouwfotografie met schattige bruidskinderenWil je op de foto met jullie bruidskinderen of eigen kinderen, begin de fotosessie daar dan mee. De kinderen zijn dan nog fris en schoon. Mijn ervaring is dat kinderen het fotograferen van een trouwreportage na een half uur wel gezien hebben.


Neem een oppas mee met eigen auto die daarna de kinderen weer mee terug neemt naar huis. Als de kinderen (zelfs met oppas) op de fotolocatie blijven, gaan ze zich vervelen en aandacht vragen. Dat geeft stress en je ziet het echt op de trouwfoto’s terug als je met één oog de kinderen in de gaten probeert te houden.