Trouwfotografie Album

Een trouwalbum is een familie-erfstuk van onschatbare waarde en daarom adviseer ik jullie om een album te laten maken. Ik werk met twee vaste leveranciers van wie ik de kwaliteit kan garanderen, maar in overleg zijn er mogelijkheden om voor een andere leverancier te kiezen.


Tijdens het kennismaken kun je een aantal voorbeeldalbums zien, hierop zijn legio variaties mogelijk wat betreft materiaal, kleur en afwerking.

Maatwerk Trouwalbum

Een trouwfotografie-album bestaat uit twee delen, een boekblok en een omslag. De vorm en inhoud kun je zelf kiezen. Bij het boekblok is de allereerste vraag, welk formaat wil je? Ik adviseer een prachtig album van 30x30 cm, maar je kunt ook kiezen voor een 40x30 cm landscape. Het formaat dat je kiest heeft gevolgen voor de manier waarop een album opgemaakt wordt.

Opmaak en Aantal Spreads

Meestal heb je genoeg aan 40 pagina’s (20 spreads). Uit ervaring blijkt dat je dan voldoende ruimte hebt voor de belangrijkste onderdelen van de bruiloft: het aankleden, de ontmoeting, de portretten, de ceremonie, de champagne en de taart. Afhankelijk van de opmaak is er zelfs ruimte voor het diner of een stukje receptie of feest.


Wil je een ruime opmaak met veel grote portretfoto’s dan kun je meer pagina’s nemen. De spreads worden bevestigd op een stevige drager. Op die manier blijft de foto altijd recht in vorm en ligt het boek altijd mooi open.

Afwerking en Levering

De spreads (twee pagina’s aan elkaar) worden op echt wit en mat Fine-Art fotopapier afgewerkt. De gebruikte print methode geeft het grootste dynamische kleurenbereik. Zwart-witfoto's zijn daarom ook echt zwart-wit (zonder kleurzweem) en ben je verzekerd dat de fotokwaliteit jarenlang meegaat.


Voor de omslag hebben jullie keuze uit verschillende kleuren en materialen. Bij een aantal materialen zoals leer of linnen is het mogelijk jullie namen in blinddruk laten bedrukken. De levertijd van deze handgemaakte albums is binnen zes weken.

Opbergbox

Afhankelijk van de leverancier van jullie fotoalbum zijn er diverse mogelijkheden voor een box of tas die bij het album past.

Ouderalbums

Leuk cadeau idee om een kleine replica van jullie trouwfotografie album te maken en die bijvoorbeeld aan jullie ouders te geven.