Contest Winning Photo

Beste ceremoniefotograaf van Nederland 2017, Vakprijs

De Masters of Dutch Wedding Photography (MDWP) is een fotowedstrijd voor de beste trouwfotografie van Nederland.


Elk kwartaal worden nieuwe awards uitgereikt door een (wisselende) internationale jury aan de beste, meest bijzondere en vernieuwende trouwfoto’s. Fijn dat ik deze ronde weer bij de winnende fotografen zit.

Deze contest winning photo is genomen tijdens het wisselen van de ringen in de kassen van Hortus Botanicus Amsterdam.

WPJA gecertificeerd

WPJA Keurmerk Trouwen

Heederik Photography is WPJA gecertificeerd.

The Wedding Photojournalist Association (WPJA) is het keurmerk voor trouwfotografen die zichzelf willen overtreffen en niet bang zijn voor kritische feedback.


Mijn portfolio werd beoordeeld als zeer goed; Sterk in emotie, sfeer, impact en gebruik van licht. Ook nomineerde de jury van WPJA deze foto, met een eigenzinnig eendje bij Villa Oldenhoff, in de categorie: Absence.


Nieuwsgierig naar het bruidspaar die koos voor deze geweldige trouwauto? Bekijk de complete bruidsreportage met de ceremonie in Villa Oldenhoff te Abcoude.

Winnaar Vakprijs ISPWP

Beste trouwfoto van Nederland 2015, Vakprijs Wedding Photo

Een foto van een ontroerde, ernstig zieke vader die diens dochter omhelst. De foto is genomen in een klein kapelletje in Veghel, net na de huwelijksceremonie.


Dit emotionele beeld kreeg een vakprijs toegekend van de jury van De Masters of Dutch Wedding Photography (MDWP). Ook nomineerde de vakjury van The International Society of Professional Wedding Photographers (ISPWP) deze foto in de categorie 'ceremony'.


Met een positie in de top 20, van 's werelds beste bruidsfotografen eindigde deze foto op de 4e plek. Onder de foto schreef de jury: "What a sweet, touching moment". Dit had ik zelf niet beter kunnen verwoorden. Het is een grote eer en een bevestiging van m'n werk. Er zijn echt veel prachtige foto's ingestuurd en ik moet zeggen dat ik erg geïnspireerd ben.

Eervolle Vermelding Bruidsfoto Award

Bruidsfoto Award 2014

Voor de tweede keer op rij is mijn trouwfotografie in de smaak gevallen bij de internationale vakjury van de verkiezing Bruidsfoto & Film Award (BFFA). Deze foto werd genomineerd in de categorie Bruid & Bruidegom.


Eén dag in je leven ben je gewild of ongewild fotomodel. Elk bruidspaar wil mooie, spontane foto's, maar niet iedereen is een natuurtalent. Daarom ben ik altijd alert op momenten dat het bruidspaar mij even vergeet en opgaat in elkaar. Dan zijn ze zichzelf en op hun mooist.

Dit was zo'n moment. We hadden net een serie portretten geschoten in het park van kasteel de Haar en ik was bezig mijn camera in te pakken om naar de volgende locatie te gaan. Ik zag in mijn ooghoek dat het bruidspaar in hun onderonsje ontzettend moest lachen. Ik heb snel mijn camera gepakt en het moment vastgelegd. Dit is echt en daar hou ik van!


Net als vorig jaar betreft het een zwart-wit foto. Een bewuste keuze omdat de kleuren van een foto niet per se wat hoeven toe te voegen. Sterker nog, het kan de kijker zelfs afleiden. De foto werd gekozen uit ruim 2.400 inzendingen en eindigde op de derde plek.

Winnaar Publieksprijs Bruidsfoto Award

Winnaar Bruidsfoto Award 2013

Volgens het publiek was dit de mooiste ceremoniefoto. Een vader die zijn zoon omhelst. Het was een emotionele foto, omdat de bruiloft wegens familieomstandigheden enkele maanden eerder dan gepland plaats moest vinden.


Toen vader zijn zoon bij de plechtigheid in Huis de Salentein te Nijkerk omhelsde, was dat hét moment. En dat is precies wat ik een grote uitdaging vind in m'n werk. De juiste momenten zien en kunnen pakken. De juryleden van de Bruidsfoto & Film Award (BFFA) nomineerde deze foto in de categorie 'de ceremonie'. Uiteindelijk kreeg deze foto de meeste stemmen van het publiek en werd ik winnaar van de Bruidsfoto Award!