Wie ik ben

Ik ben Rinke Heederik en woon samen met mijn vrouw in een authentieke woonboerderij in provincie Groningen.

Omdat mijn vrouw mij het beste kent, heb ik haar gevraagd een stukje over mij te schrijven. Hierbij haar woorden over mij:

Rinke Heederik Fotograaf uit Soest, Utrecht

"Als ik Rinke met één woord zou moeten typeren, dan zou ik zeggen: ambachtsman. Rinke heeft het vak geleerd in de tijd dat er nog op rolfilm werd geschoten. In het huidige digitale tijdperk zie ik die ambachtsman terug in de liefde die hij heeft voor zijn vak, de persoonlijke service, het maatwerk en de kwaliteit die hij biedt.


Ik hoor vaak van bruidsparen dat ze Rinke nauwelijks hebben opgemerkt tijdens de plechtigheden en dat is voor hem een groot compliment. Een bruidspaar moet niet bezig zijn met de trouwfotograaf, maar met elkaar. Terwijl jullie genieten, let hij op de mooie momenten van jullie één van de gasten. De spanning op de gezichten van ouders, de tante die een traantje wegpinkt, de vriend met een trots gezicht op de derde rij.


Rinkes kantoor is bij ons aan huis en dat vind ik heerlijk. Als het even kan ga ik bij hem zitten en kijk hoe hij bezig is met het bewerken van foto's. Enorm fascinerend vind ik dat, hoe hij in zijn digitale doka (Adobe Lightroom) een beeld 'ontwikkelt'. Elke bruiloft heeft hij een paar persoonlijke favorieten. Op die foto's kan hij uren lopen broeden voor de juiste nabewerking. Als ik dan opmerk dat hij weer veel te lang bezig is, is zijn antwoord dat hij alleen iets kan afleveren waar hij zijn handtekening onder kan zetten. Dat is nou liefde voor het vak."